Siirry pääsisältöön

Hae mukaan Lähialuekaveriksi tai -kaveriperheeksi

Tule mukaan luomaan uusia yhteisiä kohtaamisia maahan muuttaneiden lasten ja perheiden kanssa kieleen, kulttuuriin ja ympäristöön tutustumisen kautta. Juuri sinusta tai perheestäsi voi tulla tärkeä lähialuekaveri Suomeen muuttaneelle lapsiperheelle!

Lähialueet tutuksi - lähialuekaveri kotoutumisen tukena -toiminnassa maahan muuttaneet lapsiperheet saavat vapaaehtoisten lähialuekavereiden ja kaveriperheiden kautta kontakteja suomalaisiin ihmisiin sekä Suomeen kotoutuneisiin vertaisiin, tutustuvat oman kodin lähialueeseen, sekä sen palveluihin ja mahdollisuuksiin. Samalla perheiden kanssa tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin, opitaan suomen kieltä arkisissa tilanteissa ja voidaan vaikka ystävystyä! Hankkeen työntekijöinä toimii sosiaalialan ammattilaisia, jotka tukevat sekä ohjaavat vapaaehtoisia ja perheitä lähialue tutuksi -mallin toteuttamisessa. Malli tarjoaa ystäväperhetoiminnalle oman struktuurin, joka tukee sekä perheiden välistä suhdetta, kotoutumista kodin ympäristöön ja mahdollistaa eri teemoihin tutustumisen kulttuurin, luonnon, urheilun ja yhteisen toiminnan kautta. Lähialuekaveriksi sitoudutaan noin 8-10 tapaamiskertaan kaveriperheen kanssa noin kerran kuukaudessa. Kaikki vapaaehtoiset saavat toimintaan koulutuksen ja pääsevät osaksi vapaaehtoisten verkostoa. 


Kesto: Lähialuekaveri-toiminta on perheille 8-10 tapaamiskertaa. Kerrat voivat jakautua sovitusti, kuitenkin vähintään noin kerran kuukaudessa. Toiminnassa voi jatkaa halutessaan myös tämän jälkeen!

Tapahtumapaikka: Helsinki, Vantaa, Kerava

Järjestäjä: Yhteiset Lapsemme Ry

Sähköposti: lahialuekaveri@yhteisetlapsemme.fi

Täytä alla oleva lomake ilmoittautuaksesi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Mitä kieliä? Miten hyvin?
Nimi, puhelinnumero, sähköposti
Kaupunginosa tai alue
Mitä harrastuksia teillä on? Mitä teette vapaa-ajalla?
Esimerkiksi esteettömyystarpeet, sairaudet, allergiat tai muuta huomioitavaa
Voit tutustua tietosuojaselosteeseen: https://www.yhteisetlapsemme.fi/wp-content/uploads/2020/11/Tietosuojaseloste-29.10.2020-1.pdf