Siirry pääsisältöön

Hae perheellesi omaa lähialuekaveria tai- lähialueperhettä

Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin, uuden kotisi alueeseen ja palveluihin, saada mukavia kohtaamisia Suomalaisen kulttuurin, ympäristön ja ihmisten kanssa sekä oppia samalla kieltä? Entä toivoisitko löytäväsi kaveriperheen alueeltasi tai vertaistukea uudessa elämän vaiheessa? Haluaisitko saada onnistumisen ja oppimisen kokemuksia sekä yhteisiä elämyksiä perheesi kanssa uudella kotiseudullasi? Tule mukaan ja löydämme sinulle ikioman lähialuekaverin tai -kaveriperheen läheltä sinua!

Lähialueet tutuksi -toiminnassa maahan muuttaneet lapsiperheet saavat vapaaehtoisten lähialuekavereiden ja kaveriperheiden kautta kontakteja suomalaisiin ihmisiin sekä Suomeen kotoutuneisiin vertaisiin, tutustuvat oman kodin lähialueeseen, siellä liikkumiseen sekä sen palveluihin ja mahdollisuuksiin.
Toiminta on suunnattu erityisesti hiljattain maahan muuttaneille lapsiperheille, jotka kaipaavat kohtaamisia uusien ihmisten kanssa kulttuuriin ja kieleen tutustuen sekä haluavat päästä tutustumaan uuden kodin lähialueeseen ja ympäristöön sekä niiden mahdollisuuksiin. Lähialuekaverin tai -perheen kanssa päästään tutustumaan oman kodin lähiympäristöön, kuten kirjastoon, museoihin, asukastaloihin, vapaa-ajan harrastuksiin ja palveluihin. Kieltä opitaan kuin huomaamatta yhteisen toiminnan lomassa eri teemojen kautta.  Toiminnassa pääsee myös halutessaan osallistumaan yhdessä muiden perheiden kanssa alueellisiin perhepäiviin ja mukaan kotikaupungin yhteisille retkille.

Malli tarjoaa kaveriperhetoiminnalle rakenteen, joka tukee sekä perheiden välistä suhdetta ja kotoutumista kodin ympäristöön sekä mahdollistaa eri teemoihin tutustumisen kulttuurin, luonnon, urheilun ja yhteisen toiminnan kautta. Kaikki lähialuekaveritoiminnan vapaaehtoiset saavat kattavan koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan. Hankkeen työntekijät ovat sosiaalialan ammattilaisia, jotka tarjoavat tarvittaessa tukea sekä ohjausta vapaaehtoisille ja perheille lähialuekaveriprosessin aikana.

Hakemuksen voi täyttää myös yhdessä työntekijän kanssa!


Kesto: Lähialuekaveri-toiminta on perheille 8-10 tapaamiskertaa. Tapaaminen on noin kerran kuukaudessa.

Tapahtumapaikka: Helsinki, Vantaa, Kerava

Järjestäjä: Yhteiset lapsemme ry

Sähköposti: lahialuekaveri@yhteisetlapsemme.fi

Täytä alla oleva lomake ilmoittautuaksesi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Syntymäaikasi
Miten hyvin ymmärrät suomea? Miten hyvin puhut suomea? Osaatko kirjoittaa/lukea suomea, jos lähetämme sinulle viestiä?
osaatko muuta kieltä ja kuinka hyvin?
Haastattelemme sinua ennen toiminnan alkamista.
Laita tähän toisen vanhemman/puolison nimet ja puhelinnumero. Jos ei ole, voit jättää tyhjäksi.
Kirjoittaa tähän lapsen/lasten määrää ja ikää. Kirjoita myös lasten nimet. Esim, 3 lasta, Liisa 3v, Matti 2v, Anna 1v.
Kirjoita tähän asuinkuntasi.
Kirjoita tähän millä alueella asut tällä hetkellä, esimerkiksi Myyrmäki, Martinlaakso jne.
Kirjoita tähän, ketkä kuuluvat perheeseesi. Käytkö töissä tai jollain kurssilla? Ovatko lapset koulussa tai päiväkodissa? Jos et osaa kirjoittaa, voit jättää tyhjäksi.
Mitä perheesi tykkää tehdä yhdessä vapaa-ajalla? esim. ulkoilu, urheilu, matkustaminen, taide, ruoanlaitto
Esim. haluat saada lisää kavereita itsellesi ja perheellesi, haluat oppia suomen kieltä, haluat tutustua lähialueeseesi paremmin. yms.
Esim. jos perheenjäsen käyttää pyörätuolia. Jos perheenjäsenillä on sairaus tai allergioita.
Lahialuekaveriperhe on toinen lapsiperhe ja lähialuekaveri on henkilö
Esim. toivot että tulevalla lähialuekäveriperheellä olisi saman ikäisiä lapsia. Tai toivot, että he ovat suomenkielinen perhe tai toivot. että he puhuvat samaa äidinkieltä kun sinä.,
Tämä lomake kerää henkilötietojanne Lähialuekaveritoimintaa varten. Voit tutustua tiesuoja: https://www.yhteisetlapsemme.fi/wp-content/uploads/2020/11/Tietosuojaseloste-29.10.2020-1.pdf