Siirry pääsisältöön

Hae perheellesi omaa lähialuekaveria tai- kaveriperhettä

Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin, uuden kotisi alueeseen ja palveluihin, saada mukavia kohtaamisia suomalaisen kulttuurin, ympäristön ja ihmisten kanssa sekä oppia samalla kieltä? Toivoisitko löytäväsi kaveriperheen alueeltasi tai vertaistukea uudessa elämän vaiheessa? Haluaisitko saada onnistumisen ja oppimisen kokemuksia sekä yhteisiä elämyksiä perheesi kanssa uudella kotiseudullasi? Tule mukaan ja löydämme sinulle oman lähialuekaverin tai -kaveriperheen läheltäsi! Lähialuekaveria tai -kaveriperhettä voi hakea Helsinkiin, Vantaalle tai Keravan alueelle hiljattain muuttanut lapsiperhe, joka toivoo tukea uuteen lähialueeseen tutustumiseen ja uusia yhteisiä positiivisia kokemuksia muiden perheiden ja vertaisten kanssa lähellä kotia.

Toiminta on suunnattu maahan muuttaneille lapsiperheille, jotka kaipaavat kohtaamisia uusien ihmisten kanssa kulttuuriin ja kieleen tutustuen sekä haluavat tutustua uuden kodin lähialueeseen ja ympäristöön sekä niiden mahdollisuuksiin. Lähialuekaverin tai -kaveriperheen kanssa tavataan noin 10 kertaa, jonka aikana päästään tutustumaan esim. kirjastoon, kulttuuritapahtumiin, vapaa-ajan harrastuksiin, luontoon ja perhekahviloihin. Kieltä opitaan yhteisen toiminnan lomassa eri teemojen kautta.

Lähialuekaveritoiminta tukee sekä perheiden välistä suhdetta ja kotoutumista kodin ympäristöön sekä mahdollistaa eri teemoihin tutustumisen kulttuurin, luonnon, urheilun ja yhteisen toiminnan kautta. Kaikki lähialuekaveritoiminnan vapaaehtoiset saavat kattavan koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan. Toiminnan työntekijät tarjoavat tukea, kuten virkistys- ja perhepäiviä sekä jatkokoulutuksia, vapaaehtoisille ja perheille lähialuekaveriprosessin aikana.

Hakemuksen voi täyttää myös yhdessä oman työntekijän kanssa.


Kesto: Perhe tapaa vapaaehtoista lähialuekaveriaan tai -kaveriperhettään noin 10 kertaa, kerran kuukaudessa tai useammin.

Tapahtumapaikka: Helsinki, Vantaa, Kerava

Järjestäjä: Yhteiset lapsemme ry

Sähköposti: lahialuekaveri@yhteisetlapsemme.fi

Syntymäaikasi
Miten hyvin ymmärrät suomea? Miten hyvin puhut suomea? Osaatko kirjoittaa/lukea suomea, jos lähetämme sinulle viestiä?
osaatko muuta kieltä ja kuinka hyvin?
Haastattelemme sinua ennen toiminnan alkamista.
Laita tähän toisen vanhemman/puolison nimet ja puhelinnumero. Jos ei ole, voit jättää tyhjäksi.
Kirjoittaa tähän lapsen/lasten määrää ja ikää. Kirjoita myös lasten nimet. Esim, 3 lasta, Liisa 3v, Matti 2v, Anna 1v.
Kirjoita tähän asuinkuntasi.
Kirjoita tähän millä alueella asut tällä hetkellä, esimerkiksi Myyrmäki, Martinlaakso jne.
Kirjoita tähän, ketkä kuuluvat perheeseesi. Käytkö töissä tai jollain kurssilla? Ovatko lapset koulussa tai päiväkodissa? Jos et osaa kirjoittaa, voit jättää tyhjäksi.
Mitä perheesi tykkää tehdä yhdessä vapaa-ajalla? esim. ulkoilu, urheilu, matkustaminen, taide, ruoanlaitto
Esim. haluat saada lisää kavereita itsellesi ja perheellesi, haluat oppia suomen kieltä, haluat tutustua lähialueeseesi paremmin. yms.
Esim. jos perheenjäsen käyttää pyörätuolia. Jos perheenjäsenillä on sairaus tai allergioita.
Lahialuekaveriperhe on toinen lapsiperhe ja lähialuekaveri on henkilö
Esim. toivot että tulevalla lähialuekäveriperheellä olisi saman ikäisiä lapsia. Tai toivot, että he ovat suomenkielinen perhe tai toivot. että he puhuvat samaa äidinkieltä kun sinä.,
Voit tutustua tietosuojaselosteeseen: https://www.yhteisetlapsemme.fi/wp-content/uploads/2024/01/Tietosuojaseloste-08.01.2024.pdf